رشد صنعتی و پیشرفت هر کشور نیازمند ساختارهای زیربنایی است و یکی از مهمترین این ساختارها تولید برق و انرژی می باشد. پس از پیروزی انقلاب اسلامی و در دوران سازندگی پس از 8 سال دفاع مقدس، واگذاری پروژههای Turn-key مورد توجه کارفرمایان دولتی قرار گرفت و موجب شد شرکتهای پیمانکاری عمومی، در این زمینه، رشد و توسعه یابند. در این راستا، شرکت مپنا از جمله شرکتهایی بود که پا به عرصه وجود گذاشت.
شرکت مپنـا در سال 1371 با هدف اجرای طرحهای نیروگاههای حرارتی تأسیس گردید. تجربههای موفق نیروگاههای اراک و منتظر قائم توسط شرکت مپنـا و همچنین، نیاز روز افزون کشور به انرژی در بخشهای مختلف، وزارت نیرو و سازمان توسعه برق ایران را تشویق به عقد قرارداد 30 واحد نیروگاه گازی با شرکت مپنا نمود. قرارداد 30 واحد نیروگاه گازی بعدها، “طرح سی توربین” در شرکت مپنا نام گرفت. این طرح، در سال 1378، به ارزش بیش از یک میلیارد یورو میان سازمان توسعه برق ایران و شرکت مپنـا و بصورت EPC منعقد گردید. در این طرح که شامل احداث نیروگاه گازی در استانهای مختلف ایران از جمله استانهای تهران، کرمان، فارس، کردستان و خراسان بود، سازمان توسعه برق ایران و شرکت مپنـا اهداف مشترکی را دنبال میکردند. این اهداف شامل انتقال تکنولوژی، طراحی و ساخت تجهیزات در داخل کشور، افزایش توان مهندسی و بهبود دانش مدیریت پروژههای نیروگاهی بود.
مدیران ارشد شرکت مپنـا، در زمان اجرای قرارداد 30 واحد گازی، به منظور ایجاد موقعیتهای مناسب تر تجاری و انجام تخصصی فعالیتهای ساخت و احداث نیروگاه، اقدام به تاسیس گروه مپنـا و شرکتهای زیر مجموعه آن با تعریف ماموریت خاص برای هر شرکت نمودند. در حال حاضر گروه مپنـا مجموعه ای یکپارچه از بنگاههای اقتصادی متشکل از 39 شرکت است که در زمینه توسعه و ساخت نیروگاههای حرارتی بصورت پیمانکار اجرایی کلید در دست و سرمایه گذاری خصوصی و همچنین صنایع نفت و گاز و صنایع ریلی فعالیت می کند. گروه مپنـا از آغاز تاسیس تا کنون بیش از 30.000 مگاوات از ظرفیت شبکه برق کشور را مهندسی، تامین تجهیزات، احداث یا سرمایه گذاری و اجرا نموده است.